Afscheid Inge Ruys en een nieuwe beleidsadviseur

Bijna 10 jaar heb ik gewerkt als beleidsadviseur voor de VSCA. In die tijd heb ik naast het ondersteunen van de vereniging een aantal grote projecten mogen begeleiden, zoals de Kinderveldnorm, de WLZ-toeslagen en recent de Richtlijn chronische beademing. De VSCA is een bijzondere ketenorganisatie met een heel betrokken bestuur, mensen op de werkvloer en mensen met chronische beademing die zich met volle overtuiging steeds weer ingezet hebben. Maar na deze 10 jaar ga ik wat anders doen. Ik ga een heel eind fietsen, bijna 14.000 kilometers van Noord-Canada naar Panama.  Ik wil jullie allemaal bedanken voor je inzet en enthousiasme om steeds weer vragen te beantwoorden, stukken te lezen en actie te ondernemen! En ik ben blij dat Charlotte van Esch het stokje van mij overneemt.

Mijn naam is Charlotte van Esch en ik ga Inge opvolgen binnen de VSCA. Ik ben van origine opgeleid als fysiotherapeut en gezondheidswetenschapper. Ik heb een aantal jaar als fysiotherapeut gewerkt in een grote eerstelijnspraktijk in de Bilt. Sinds 2015 werk ik bij Spierziekten Nederland op de afdeling kwaliteit van zorg. Daar heb ik diverse verantwoordelijkheden zoals onderzoek, richtlijnen en het coördineren van diverse werkgroepen voor revalidatieartsen, paramedici en patiënten.
Binnen de VSCA zal ik als beleidsadviseur aan de slag gaan en diverse verenigingstaken op mij nemen. Ik kijk ernaar uit om mij in te zetten voor deze mooie vereniging en de zorg voor mensen met ademhalingsondersteuning nog verder te verbeteren.